Shareville
main-logo FinansDoktorn
Finansdoktorn-Avatar

Vem är jag?

Jag är finansdoktorn, en tvåbarnspappa som bor i vackra Skåne och arbetar som legitimerad läkare. Mitt intresse för data, statistik och analys är något som alltid existerat.

Jag började på allvar intressera mig för privatekonomi och investeringar ganska nyligen, år 2017, detta efter att ha snubblat in på en känd svensk ekonomiblogg. Där öppnades mina ögon för den fantastiska ränta-på-ränta effekten. Jag började därefter ta kontakt med ekonomiintresserade vänner, läste massvis av böcker och bloggar. Sedan dess har jag raketstartat min investeringskarriär och tagit full kontroll över privatekonomin.

Givetvis finns där enorma differenser mellan min yrkesroll som läkare jämfört med mina investeringar, men där finns ett väldigt snarlikt fundamentalt tankesätt, nämligen att samla in data, bearbeta informationen genom att sortera bort oväsentlig information från betydelsefull dito, se likheter, mönster och samband, och därefter göra en helhetsbedömning som resulterar i ett beslut.
Som läkare är man även mycket van att arbeta med sannolikhetsbedömningar av olika slag, detta gör man hela tiden. Det finns inga "absolut" inom medicinen, ord som aldrig/alltid/bästa/sämsta hör inte hemma där, allt kan hända och det krävs noggrann utvärdering av en mängd faktorer för att inte trampa fel. Samma princip gäller med investeringar. Förhoppnings har jag med mig ett tänk som kan skapa lite edge.

Mitt mål är att över tid, skapa en förmögenhet som i sin tur leder till en enorm ekonomisk trygghet, men viktigast av allt; att äga min tid till hundra procent. För att lyckas med detta krävs disciplin, en långsiktighet och god riskhantering. Detta är ett maraton och inte ett hundrameterslopp.

Genom min hemsida, vill jag dela min egen resa med dig. Jag vill samtidigt ge ut information och kunskap för att du själv ska få mod, trygghet och slutligen en spark i ändan, så att du själv tar klivet mot frihet genom att initialt sätta upp dina första mål.
Jag kommer vara helt öppen med min privata finansiella information, och har därför valt att vara anonym.

Det finns redan mängder av fantastiska hemsidor och bloggar som behandlar samma område. Jag kommer därför göra mitt yttersta för att skapa en så unik hemsida och upplevelse för dig, som läsare. Sannolikt kommer detta även hjälpa mig själv att hålla glöden vid liv, att motivera mig att fortsätta springa. Förhoppningsvis kommer några av er uppskatta det jag gör, vilket kommer sporra mig ännu mer! 😉

Ta gärna kontakt