Bokrecension: Att lyckas med aktiesparande

En fantastisk nybörjarbok för dig som på allvar vill ta ett stort men stabilt kliv in i aktievärlden!

Författare: Marcus Hernhag 🡕, Jan Sterner

Inledning

Att lyckas med aktiesparande : Den enkla vägen för nybörjare är skriven av Marcus Hernhag samt Jan Sterner.

Marcus Hernhag, är en populär författare, ekonomiskribent och bloggare. Författare och medförfattare till hela sex böcker (slutet av 2019). Detta är den femte boken.

Jan Sterner har en bakgrund som skribent och tidningsmakare inom privatekonomi. Han driver Sterners Förlag.

En mycket bra bok 🡕 för nybörjaren, hur du lyckas med aktiesparandet.

Finansdoktorns betyg

Nybörjarvänlighet

En aktiebok som inte bara riktar sig till nybörjaren, utan den gör det med bravur! Boken är väldigt grundlig och börjar verkligen från ruta ett. Den kommer ge dig självförtroendet och kunskapen för att framgångsrikt påbörja ditt eget aktiesparande på ett säkert men även roligt sätt.

Lättläslighet

Boken är väldigt lättläst och välskriven. Jag började läsa och plötsligt var den slut, det tog ett par timmar. Kan inte minnas att jag behövde stanna upp för att läsa om någon del, utan det var alltid lätt att förstå och hänga med.

Struktur & Innehåll

Strukturellt mycket bra. Ett trevligt upplägg och en fin röd tråd tar dig enkelt igenom boken. För varje kapitel så bygger du på mer och mer kunskap. Innehållet är relevant och förhåller sig till rubriken. Personligen älskar jag mycket bilder och känner att det blir lite väl tjockt med text under större delar av boken. Det finns även en del onödiga upprepningar men inte alls i någon hög grad.

Kunskapsvärde

Om du vill börja investera i aktier eller precis har startat så kommer du få en solid grund i ditt aktiesparande. Målgruppen är nybörjare, har du redan starka aktiekunskaper så får du läsa en annan bok.

Sammanfattning

Att lyckas med aktiesparande för nybörjare 🡕 riktar sig helt och hållet till nybörjaren, och framförallt de som vill börja investera i aktier eller som precis börjat. Boken avväpnar den vanliga oron och rädslan kring aktier, att det skulle vara för krångligt eller extremt riskfyllt.

På ett mycket strukturerat sätt så tar boken dig igenom all den nödvändiga teoretiska kunskap som du behöver för att på trygga fötter påbörja ditt eget aktiesparande.

Boken innehåller konkreta och pedagogiska exempel som är omöjliga att missförstå! Den tar dig på en resa från den allra första byggstenen, vad en aktie är, tills att hela grunden är färdig, hur du rent praktiskt går tillväga för att handla dina första aktier.

Boken behandlar följande områden:

◼️ Varför aktiesparande nästan alltid är bäst..

◼️ Kort om aktier och bolag.

◼️ Aktieavkastning och hur bolag skapar värde.

◼️ Börstrender - Upp- och nedgångar.

◼️ Hur du hittar din egna väg.

◼️ Målsättningar - Mål för ditt sparande.

◼️ Att bygga en aktieportfölj.

◼️ Aktievärdering - I praktiken.

◼️ Värdering - Normalvärdering på börsen.

◼️ Hur väljer Hernhag aktier?

◼️ Hur väljer Jan Sterner aktier?

◼️ Delårsrapport - Hur du tolkar och läser en sådan.

◼️ Information - Hur och var du finner bolagsinformation.

◼️ Bank eller mäklarfirma - Skillnaderna.

◼️ Köpa och sälja aktier - Hur du gör rent praktiskt.

◼️ Kloka ord - Citat om aktiesparande.

◼️ Nybörjarfel - Vanliga misstag.

◼️ Världens åttonde underverk - Om ränta-på-ränta.

◼️ Mycket kort sammanfattning med en punklista.

Min rekommendation

En perfekt bok för dig som vill börja eller precis har börjat investera i aktier. Efter att du läst boken så har du garanterat en trygg och stabil grund att stå på. Du är utrustad med all nödvändig basal kunskap för att känna dig säkrare, du kommer nu undvika många av de vanliga misstagen och du har även fått kännedom om den fantastiska framtid som väntar dig. Boken passar även utmärkt som en gåva till den nye aktiefantasten i familjen.

Rekommendation:

Bra köp