DOKUMENTEN ÄR UPPHOVSRÄTTSKYDDADE OCH ENDAST FÖR PRIVAT BRUK

Portföljutveckling dashboard v2

NYHET

Visualisera din portföljutveckling på ett läckert sätt!

Med denna excelmall kan du med enkelhet visualisera din portföljutveckling. Detta ger dig en fin överblick och kanske t.o.m. kan få dina nära och kära att börja intressera sig för börsen.

Personligen så älskar jag ren och attraktiv datavisualisering. Att franställa tråkig data på ett vackert sätt så att den både blir roligare att titta på, men även enklare att förstå. Idag drunknar vi enkelt i lättillgänglig data. Jag försöker få en så ren design som möjligt och bibehålla så mycket information som det går.

Denna mall kräver lite egna excelkunskaper, men kika gärna på "hjälpfliken" där jag försökt beskriva hur ni ska göra för att ändra vissa saker som jag ej automatiserat.

+
+
+
+

Portföljutveckling dashboard V1

Visualisera din portföljutveckling!

En tidigare version av min portföljutveckling dashboard.

+
+
+
+

Enkel ombalansering

Ombalansera dina fonder eller aktier, återställ risken!

Med denna mall kan du på ett smidigt sätt mata in dina värdepapper och dess nuvarande värde, samt din önskade viktning. Därefter får du automatiskt fram hur mycket av varje fond som du ska köpa/sälja för att återställa balansen igen.

Du kanske ursprungligen bestämt dig för att köpa fem fonder och alla ska viktas lika. Alltså 20 % av depåvärdet i varje fond. Med tiden kommer den individuella fondutveckling att skilja och det uppstår då successivt en obalans. Den dyra fonden som nischar sig mot högre riskområden väger kanske dubbelt så mycket efter ett tag, önskar du då att bibehålla den högre vikten är det en sak, men oftast så vill man återställa balansen/risken och då har du stor hjälp av denna mall.

+
+
+
+